Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2024 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Πανελλήνιος Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και των 50 ετών από την ίδρυση της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, με την γραμματειακή υποστήριξη της Zita Congress & Event Management, στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 8 Μαρτίου 2024.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ICC Women Hellas.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, σκοπός της οποίας ήταν να παρουσιάσει "ότι πρέπει να γνωρίζουν" οι γυναίκες, από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση, για την πρόληψη και την θεραπεία των συχνών και σημαντικών προβλημάτων που τις απασχολούν σε επίπεδο ιατρικό, οικογενειακό και κοινωνικό.

Επιφανείς Έλληνες επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων Υπουργών και Βουλευτών, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και παρουσίασαν τα ανωτέρω θέματα σε γλώσσα κατανοητή στο ευρύ γυναικείο κοινό το οποίο αποτελούσε και τον πρωταρχικό στόχο της εκδήλωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε αριθμό συμμετεχόντων (συνολικώς 400 άτομα) συμπεριλαμβανομένων ομιλητών, προέδρων, σχολιαστών (52), εταιρειών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων και Μ.Κ.Ο. (20), εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής της χώρας (Υπουργοί, Βουλευτές, Εκπρόσωποι Τύπου κομμάτων) και μέσων προώθησης της εκδήλωσης (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, 9 χορηγοί επικοινωνίας και πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Ant1).

H Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και ανέπτυξε το επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα της κακοποίησης γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας στην χώρα μας υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, τα αίτια και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία, υπό την Προεδρεία του Δρ. Λουκά Κλέντζερη, Προέδρου της ΕΝΜΓΕ και της κυρίας Κωνσταντίας Δημογλίδου, Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν Βουλευτές από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, την Πλεύσης Ελευθερίας και της Ελληνικής Λύσης,η κυρία Χριστίνα Κεφαλογιάννη Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, καθώς επίσης και οι κ.κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Η συμμετοχή επιφανών επιστημόνων ως ομιλητών, σχολιαστών και προεδρευόντων αλλά και η συμμετοχή καταξιωμένων δημοσιογράφων υγείας συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη σημαντικών θεματικών ενοτήτων όπως ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ (μαστού, ωοθηκών, τραχήλου και ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην αποκατάσταση του γυναικείου σώματος μετά από καρκίνο,θέμα το οποίο ανέπτυξε η Βουλευτής της ΝΔ και Πλαστική Χειρουργός κ.Οικονόμου), ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (μέγεθος και άτια του προβλήματος, ο ρόλος της HOPEGENESIS, της BE LIVE και του Πολεμικού Ναυτικού) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ, ΚΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ, ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, (Προετοιμασία για την εγκυμοσύνη. Χρήσιμες πρακτικές συμβουλές από τον Μαιευτήρα - Γυναικολόγο και από την Μαία.

Η απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης, η συμμετοχή των πολιτικών εκπροσώπων, των επιφανών επιστημόνων, των καταξιωμένων δημοσιογράφων, των χορηγών εταιρειών και χορηγών επικοινωνίας, αλλά και του πολυπληθούς κοινού όλου του ηλικιακού φάσματος οπλίζουν με δύναμη, αισιοδοξία και ευθύνη την ΕΝΜΓΕ, την Επιστημονική Κοινότητα, την Πολιτεία, τους αρμόδιους Θεσμούς και Φορείς ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το κοινωνικό έργο σχετικό με την υγεία της γυναίκας, της μητέρας και του παιδιού.

Φωτογραφίες